Poliția Județeană Suceava atenționează privind înșelăciunile făcute în numele instituțiilor bancare. Infractorii utilizează tehnologii care le permit să cloneze numerele de telefon ale băncilor pentru a face escrocheria mai credibilă


Intră acum și în grupul de

Poliția Județeană Suceava a făcut, duminică, un apel sucevenilor să fie atenți la înșelăciunile făcute în numele unor bănci.

Astfel, fraudatorii folosesc metode sofisticate de spoofing pentru a contacta persoanele în numele băncilor, pretinzând că au aprobat credite sau solicită informații sensibile.

Recent, o femeie din Rădăuți a fost contactată de un așa-zis reprezentant bancar care i-a spus că i-a fost aprobat un credit de nevoi personale. Deși ea nu solicitase acest credit, escrocul a insistat că cererea a fost făcută online, iar când femeia a amenințat că va contacta poliția, apelul a fost întrerupt.

Este important de reținut că infractorii utilizează tehnologii care le permit să cloneze numerele de telefon ale băncilor pentru a face escrocheria mai credibilă. De asemenea, aceștia cunosc detalii personale precum numele și adresa victimei.

Sfaturi pentru protecție:

  • Băncile nu vă vor solicita niciodată informații sensibile prin telefon sau SMS.
  • Verificați autenticitatea apelurilor sau mesajelor înainte de a oferi date personale.
  • Nu deschideți linkuri sau atașamente din emailuri sau SMS-uri suspecte.
  • În cazul în care ați oferit informații unui apel fraudulos, contactați imediat banca.

Pentru a evita astfel de amenințări, accesați platforma educativă https://sigurantaonline.ro, unde vă puteți testa cunoștințele și îmbunătăți abilitățile de protecție împotriva înșelăciunilor cibernetice.


Intră acum și în grupul de