Poliția Suceava anunță noi confiscări de material lemnos în urma controalelor în trafic și la unități economice cu profil silvic


Intră acum și în grupul de

În ultimele zile, polițiștii au intensificat controalele în trafic și la unități economice cu profil silvic, confiscând material lemnos transportat și depozitat ilegal și aplicând sancțiuni contravenționale conform legislației în vigoare, anunță Poliția Județeană Suceava

Transporturi ilegale de lemn identificate în trafic

În data de 20 septembrie 2024, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini au oprit o autoutilitară care transporta 8,68 metri cubi de lemn rotund de brad fără documente legale, în valoare de 4.131 lei. Lemnul a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Mălini, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu o amendă de 4.000 lei conform Legii 171/2010.

De asemenea, în data de 19 septembrie 2024, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Marginea au depistat o altă autoutilitară pe DN 17A, în comuna Sucevița, județul Suceava, care transporta 3,39 metri cubi de lemn fără aviz de însoțire. Întreaga cantitate de lemn, în valoare de 1.005 lei, a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Marginea. Șoferul a fost sancționat contravențional, atât pentru lipsa avizului, cât și pentru lipsa documentelor personale și ale autoutilitarei.

În aceeași zi, în comuna Brodina, o altă autoutilitară a fost depistată transportând 3,57 metri cubi de lemn rotund rășinoase. Lemnul a fost confiscat, iar conducătorul auto a fost amendat conform legislației silvice și rutiere.

Controale la unități economice

La data de 19 septembrie 2024, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului, în colaborare cu Garda Forestieră Suceava, au efectuat controale la două societăți comerciale din comuna Mănăstirea Humorului. În urma verificărilor, s-a constatat că una dintre societăți deținea 10,264 metri cubi de lemn în plus față de stocurile declarate. Lemnul, în valoare de 2.791 lei, a fost confiscat valoric, iar societatea a fost sancționată cu o amendă de 5.000 lei. În cadrul celuilalt control, o altă societate a fost amendată cu 1.000 lei pentru nereguli identificate în sistemul SUMAL 2.0.

Acțiunile de control și combatere a delictelor silvice vor continua în perioada următoare, polițiștii atrăgând atenția asupra respectării legislației în vigoare pentru a preveni și sancționa astfel de fapte.


Intră acum și în grupul de