Vicepreședintele CJ Suceava Niculai Barbă la Târgul microregiunii Sucevița – Putna, la Horodnic de Jos: Un spațiu de promovare a meșteșugurilor și produselor autentice


Intră acum și în grupul de

Un eveniment dedicat promovării culturii și tradițiilor locale s-a desfășurat la Horodnic de Jos, sub egida Târgului de Tradiții și Produse Tradiționale al microregiunii Sucevița – Putna. Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a subliniat importanța acestui târg pentru păstrarea și promovarea meșteșugurilor și produselor autentice din zonă.

„Târgul include expoziţii variate de artă populară şi meşteşuguri tradiţionale, oferind vizitatorilor posibilitatea de a descoperi comorile culturale din zonă”, a declarat Niculai Barbă.

La eveniment au fost prezentate lucrări ale meșteșugarilor locali, exponate etnografice, precum și produse culinare tradiționale, reflectând bogăția patrimoniului cultural din microregiune.

Microregiunea Suceviţa – Putna, compusă din 16 localități, printre care Arbore, Marginea, Suceviţa, Putna și Solca, va deveni parte a Organizației de Management al Destinației (OMD) Bucovina. Aceasta este singura asociere regională din România dedicată dezvoltării turismului, având ca obiectiv principal susținerea turismului în județul Suceava, a spus Barbă.

Evenimentul a fost un prilej de celebrare a tradițiilor locale și de promovare a microregiunii Sucevița – Putna ca destinație turistică de top.


Intră acum și în grupul de