Fostul șef al Secției de Oncologie a Spitalului Județean Suceava condamnată la 3 ani de închisoare cu executare


Intră acum și în grupul de

Curtea de Apel Suceava a decis, luni, condamnarea mediului oncolog sucevean Anca Dumitrovici Ababneh la o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu executare. Totodată, Curtea de Apel Suceava a decis să-i interzică acesteia dreptul de a exercita profesia de medic pe durata stabilită de prima instanţă. Decizia este definitivă.

Pe fond, Tribunalul Suceava a decis condamnarea acesteia la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată. De asemenea, inculpatei i s-au interzis anumite drepturi pe o perioadă de 5 ani, inclusiv exercitarea autorității publice, ocuparea funcțiilor ce implică exercițiul autorității de stat și profesia de medic în sistemul public de sănătate.

Minuta instanței:

„În baza art.421 pct.1 lit.b C.pr.pen., respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpata Ababneh Dumitrovici Anca împotriva sentinţei penale nr. 157 din data de 25.04.2024 pronunţată de Tribunalul Suceava în dosarul nr. 4400/86/2023. În baza art.275 alin.2 C.pr.pen., obligă inculpata apelantă Ababneh Dumitrovici Anca la plata către stat a sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare din apel. În baza art.421 pct.2 lit.a C.pr.pen., admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava împotriva sentinţei penale nr. 157 din data de 25.04.2024 a Tribunalului Suceava. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală sus menţionată, şi în rejudecare: Înlătură aplicarea disp. art.91, art. 92, art.93 şi art. 94 C.pen.. Majorează cuantumul pedepsei la care a fost condamnată inculpata Ababneh Dumitrovici Anca de la 2 (doi) ani şi 6 (şase) luni închisoare la 3 (trei) ani închisoare, pedeapsă ce se va executa în regim de detenţie. Modifică continutul pedepsei complementare şi pedepsei accesorii prevăzute de art.66 lit. g C.pen. aplicate inculpatei în sensul că interzice inculpatei Ababneh Dumitrovici Anca dreptul de a exercita profesia de medic pe durata stabilită de prima instanţă. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate care nu sunt contrare prezentei decizii. În baza art.275 alin.3 C.pr.pen., celelalte cheltuieli judiciare din apel, rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată, astăzi, 23.09.2024, prin punerea hotărârii la dispoziţia inculpatei şi a procurorului prin intermediul grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 C.pr.pen..
Document: Hotarâre  1013/2024  23.09.2024”

Citește și: Condamnare cu suspendare în cazul medicului oncolog sucevean trimis în judecată pentru luare de mită


Intră acum și în grupul de