Flutur spune că punctul de operare aero-medical din Câmpulung Moldovenesc va fi finalizat în acest an.


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, marți, punctul de operare aero-medical de la Câmpulung Moldovenesc, o investiție de 2,2 milioane de euro a CJ Suceava și a spus că stadiul de execuție este de 30 la sută în prezent, dar constructorii spun că în această toamnă se va finaliza lucrarea.

El a explicat că la acest punct aero-medical va fi baza elicopterului SMURD primit de județul Suceava de la MAI pentru operarea pe zona de munte pentru situații excepționale, cum ar fi accidente, situații medicale de urgență.

„Am luat această hotărâre pentru că deja la Suceava avem un heliport pe spitalul județean, o investiție de 1,2 milioane de euro a CJ Suceava”, a spus Flutur.

El a menționat că deja au fost aduși cu elicopterul sau au fost preluați cu elicopterul de la SCJU Suceava mai mulți pacienți și că se justifică această rețea de heliporturi.

La Câmpulung Moldovenesc se lucrează la construcția hangarului și zonei administrative.

Platforma va fi de 20X20 m, cu instalație de balizaj pentru dirijare luminoasă, iar în jur va fi amplasat un gard cu protecție fonică pentru vecini, dar și toate utilitățile necesare.

Flutur consideră că realizarea acestei investiții este un mare câștig pentru operarea elicopterului SMURD în zona de munte și a mulțumit primarului Mihăiță Negură că a pus la dispoziția CJ Suceava terenul pentru acest punct de operare aero-medical.

Președintele CJ Suceava a subliniat că darea în funcțiune a acestei investiții va duce la salvarea de vieți omenești.

Primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, a declarat că investiția este extraordinar de importantă pentru întreaga zonă de munte pentru intervenția în situații de urgență, arătând că se va putea interveni în cazul unor turiști aflați în situații dificile în Rarău, Giumalău sau Munții Rodnei.

El a arătat că a fost aleasă zona Câmpulung Moldovenesc pentru acest punct de operare aero-medical pentru că timpii de intervenție sunt reduși pentru a transporta un pacient la o unitate de primiri urgențe.

„Câmpulungenii îi mulțumesc președintelui Gheorghe Flutur că această investiție atât de importantă, nu numai din punct de vedere financiar, dar și din punct de vedere al salvării de vieți omenești se află în mijlocul județului Suceava în zona de munte”, a spus Negură.


Intră acum și în grupul de