Flutur, din Pasul Bilbor, de pe ultimele serpentine de modernizat spre județul Harghita: Această lucrare e dificilă, dar este una dintre cele mai spectaculoase și utile lucrări


Intră acum și în grupul de

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a inspectat, marți, lucrările de execuție a drumului județean Panaci-Bilbor arătând că este nevoi de grăbirea lucrărilor.

Aflat în Pasul Bilbor el a spus că investiția pe ultimii kilometri ai drumului este de 8 milioane de euro finanțată din PNDL.

„Este un proiect al Consiliului Județean Suceava ce leagă județul Suceava de Ardeal, de județul Harghita. Am venit cu 26 de kilometri de drum județean modernizat de la Vatra Dornei- Panaci-Glodu”, a spus Flutur care a menționat că ultimul tronson de 3,6 km din Pasul Bilbor este cea mai dificilă porțiune a investiției.

El a arătat că pe ultimul tronson sunt circa 120.000 mc de pământ care se mișcă și că patul drumului se stabilizează cu o membrană geogrilă, fiind necesară acoperirea unei suprafețe de 52.000 de mp cu acest tip de membrană.

„Această lucrare este dificilă. Perioada favorabilă din an este relativ scurtă. Sperăm să grăbească lucrările constructorul, dar este una dintre cele mai spectaculoase și utile lucrări pentru că face legătura cu Ardealul și deschide o perspectivă de dezvoltare turistică senzațională”, a spus Flutur.

El a menționat că lucrarea include 19 podețe, peste 7 kilometri de șanțuri, drenuri, cămine de vizitare, foarte multe ziduri de sprijin cu înălțimi mari care stabilizează terenul.

„Așa cum am mai spus, în județul Suceava Consiliul Județean a avut multe investiții curajoase. Dacă ne gândim, numai aceste pasuri, Pasul Stânișoara de la Mălini, modernizat de CJ Suceava, Pasul Prihodiștea care leagă Stulpicani de Câmpulung Moldovenesc, Pasul Pleșa pe Obcina Mare, Pasul Puzdra, care leagă Frasin de Broșteni, sunt câteva dintre investițiile făcute de noi, lucrări dificile, dar cu un caracter turistic deosebit, dar și economic”, a spus Flutur.

El a mai arătat că în ceea ce privește tronsonul din Pasul Bilbor vremea încă permite execuția de lucrări și speră ca firma care lucrează să grăbească lucrările mai având de finalizat încă trei serpentine până în vârf.


Intră acum și în grupul de