Ion Lungu cere Guvernului să permită angajarea de personal suplimentar la TPL Suceava pentru transportul metropolitan


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu a anunțat, marți, că a depus un memorandum la București pentru a permite companiei TPL Suceava să angajeze personal suplimentar necesar asigurării transportului metropolitan. În cadrul discuțiilor purtate Lungu a solicitat aprobarea reînființării a 56 de posturi vacante și crearea a 39 de posturi noi pentru a sprijini extinderea transportului public în zona metropolitană.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, el a prezentat memorandum-ul intitulat „Reînființarea posturilor vacante și crearea de posturi noi în cadrul SC TPL SA Suceava”, discutând cu Iustin Marinescu, director general al Direcției Generale Administrație Publică, și Vasilica Baciu, director la Direcția pentru servicii comunitare de utilități publice.

De asemenea, Ion Lungu a purtat discuții cu Manuela Pătrășcoiu, director general al Companiei Naționale de Investiții (CNI), care a confirmat continuarea finanțării pentru Sala Polivalentă de 5.000 de locuri din Suceava, un proiect considerat prioritar.

El a anunțat și aprobarea unui credit de 50.000.000 lei de către Comisia de Împrumuturi pentru Autorități Locale din cadrul Ministerului Finanțelor, bani ce vor fi folosiți pentru două mari proiecte: Ruta Alternativă Suceava-Botoșani și Parcarea Supraterană de pe strada Ștefan Tomșa, fiecare proiect beneficiind de 25 milioane lei.

Alte discuții importante au avut loc la Ministerul Energiei, unde Lungu a prezentat proiectele pentru reabilitarea rețelelor termice și dezvoltarea unui parc fotovoltaic. Totodată, la Direcția Generală PNRR, el a discutat despre decontarea celor 11 cereri de plată depuse de Primăria Suceava, dintre care patru urmează să fie plătite în această săptămână, iar restul în luna octombrie.

Un alt subiect important a fost abordat la Ministerul Dezvoltării, unde Ion Lungu a solicitat suma de 10.000.000 lei pentru subvenții de încălzire, necesare pentru sezonul rece 2024-2025.

„Sper ca problemele ridicate să-și găsească rezolvarea în perioada următoare. Doamne Ajută!”, a declarat Lungu.


Intră acum și în grupul de