Amenzi aplicate la Salcea pentru noi abandonări de deșeuri din construcții


Intră acum și în grupul de

Pe data de 20 septembrie 2024, o echipă de comisari ai Gărzii de Mediu Suceava s-a deplasat în orașul Salcea, unde anterior au fost semnalate abandonări de deșeuri provenite din construcții și demolări.

În urma inspecției, au fost descoperite noi depozitări ilegale de deșeuri rezultate din lucrări de amenajare interioară a locuințelor, inclusiv plăci de faianță, gresie, teracotă, deșeuri voluminoase și mobilier vechi, abandonate pe terenuri private.

Pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 12.000 de lei. De asemenea, comisarii Gărzii de Mediu au emis o notă de constatare prin care s-au stabilit măsuri obligatorii de salubrizare a terenurilor afectate.

Reprezentanții Gărzii de Mediu reamintesc faptul că orașul Salcea are un contract cu un operator de salubritate autorizat pentru colectarea deșeurilor provenite din construcții și demolări, precum și a deșeurilor voluminoase, acestea putând fi colectate pe bază de solicitare.


Intră acum și în grupul de