Proiectul „Academia de Mediu” lansat la Fălticeni pentru educarea elevilor în protecția mediului


Intră acum și în grupul de

Asociația Centrul de Proiecte Educaționale și Culturale (ACEPEC) va lansa oficial proiectul „Academia de Mediu” pe 25 septembrie 2024, la ora 10:00, la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni.

Proiectul, derulat la nivelul Regiunii Nord-Est, județul Suceava, în parteneriat cu Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, este finanțat din Fondul pentru Mediu, prin Programul pentru educația și conștientizarea publicului privind protecția mediului.

Scopul proiectului „Academia de Mediu” este de a contribui la modernizarea învățământului preuniversitar, prin dezvoltarea unor atitudini responsabile față de mediu în rândul elevilor, pentru a asigura gestionarea și ocrotirea mediului și menținerea echilibrului ecologic la nivel comunitar. În acest sens, proiectul își propune să formeze 555 de elevi în prevenirea și rezolvarea problemelor de mediu, prin educarea lor în adoptarea unor deprinderi ecologice și atitudini pozitive față de mediu.

La conferința de lansare vor participa:

Prof. Olguța Popa, director al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu”;

Prof. Carmen Cristina Sima, inspector din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava;

Ing. Ovidiu Giosanu, reprezentant al Primăriei Municipiului Fălticeni;

Mihaela Poleacu, reprezentant al Agenției pentru Protecția Mediului Suceava.

Proiectul „Academia de Mediu” urmărește să echipeze tinerii cu cunoștințe și abilități care să reducă impactul negativ asupra mediului și să promoveze o protecție activă a mediului înconjurător.


Intră acum și în grupul de