Flutur, din Obcina Mestecănișului, anunță că se vor amenaja piste de bicicletă Via Transilvanica ce vor pune în valoare frumusețile Bucovinei


Intră acum și în grupul de

„Un proiect absolut surprinzător: piste de biciclete în județul Suceava pe traseul Via Transilvanica”, a declarat, marți, președintele Gheorghe Flutur de la borna kilometrică 73 a traseului care traversează Obcina Mestecănișului.

El a spus că CJ Suceava a accesat și a primit 16 milioane de euro pentru un proiect de piste de bicilete pe 193 de kilometri, iar județul Suceava este partener cu județele Bistrița Năsăud și Mureș.

Flutur, aflat în Obcina Mestecănișului, a arătat că pe acolo vor trece cei cu bicicletele pe traseul care leagă Putna de Vatra Dornei.

„Acest proiect are în vedere amenajarea de piste de biciclete, teren pietruit, tasat, indicatoare, stații de așteptare sau de odihnă, asfaltare sau betonare, zone pentru reparat bicicletele. În jur de 100.000 de euro este calculat kilometrul de pistă de bicicletă amenajat. De aici proiectul de 16 milioane de euro pentru județul Suceava”, a explicat președintele CJ Suceava.

Aflat la kilometrul 73 al drumului Via Transilvanica, Flutur a spus că pistele de bicicletă sunt prevăzute să fie realizate de la Putna, Brodina, Straja, Vicovu de Sus, Sucevița, Frumosu, Sadova, Fundu Moldovei, Vatra Moldoviței, Moldovița, spre Ciocănești, Iacobeni, Vatra Dornei și de acolo spre Dorna Arini, Șaru Dornei, Coșna și Poiana Stampei.

„E o investiție curajoasă. Înseamnă punerea în valoare a zonei turistice. Aici se intersectează ruta gastronomică, cu gastronomia huțulilor, un alt proiect promovat de CJ Suceava și biserica de lemn de la Colacu, situată la câțiva kilometri, o biserică ce se consolidează acum cu circa 500.000 de euro tot pe fonduri europene”, a spus Flutur.

Traseele au fost marcate și se lucrează acum la proiectare, iar cei care vor câștiga licitația urmează să vină cu utilaje și să pregătească acest minunat traseu turistic, a precizat președintele CJ Suceava care spune că frumusețile Bucovinei vor fi puse în valoare și prin acest proiect.


Intră acum și în grupul de