Transport ilegal de cherestea ascuns sub o încărcătură de nisip interceptat de polițiști la Costișa


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Marginea și Gălănești au descoperit și confiscat peste 5 metri cubi de cherestea transportată ilegal, în valoare de aproximativ 4.300 de lei, în urma unei intervenții pe DJ291A, în localitatea Costișa. Descoperirea a avut loc la data de 26 septembrie 2024, la ora 01:50, în cadrul unui control comun între Secția 4 Poliție Rurală Gălănești și Secția 3 Poliție Rurală Marginea.

Autoutilitara, condusă de un bărbat de 55 de ani din comuna Trușești, județul Botoșani, părea inițial să fie încărcată cu nisip. Însă, după o verificare mai detaliată, polițiștii au descoperit că sub stratul de nisip se afla o cantitate semnificativă de material lemnos pentru care șoferul nu deținea documente legale de însoțire.

Utilizând aplicația SUMAL CONTROL, polițiștii au verificat statutul transportului și au constatat că nu fusese emis niciun aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat. Autoutilitara a fost dusă la un punct de depozitare din zona Cantonului Silvic Marginea, unde personalul silvic a evaluat cantitatea de lemn transportată la 5,008 mc de cherestea rășinoasă.

Cheresteaua a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea, iar conducătorul autoutilitarei a fost sancționat conform Legii 171/2010 pentru transport ilegal de material lemnos.


Intră acum și în grupul de