Ion Lungu s-a lăudat în ședința CL Suceava că votul masiv pentru Vasile Rîmbu și PSD a venit din partea lui. Cușnir: La dumneavoastră trădarea este dusă la rang de virtute


Intră acum și în grupul de

Ion Lungu a declarat, joi, în plenul Consiliului Local Suceava că votul masiv pentru PSD și Vasile Rîmbu la alegerile locale a venit din partea lui, ceea ce i-a determinat pe președintele de ședință Dan Ioan Cușnir și pe viceprimarul PNL Lucian Harșovschi să ceară ca această declarație să fie consemnată în procesul verbal de ședință.

Discuția a pornit pe fondul dezbaterii la un proiect de hotărâre privind anularea dobânzilor de întârziere.

Cușnir a spus că politica fiscală o va stabili noua administrație votată masiv care are timp să implementeze acest proiect.

El i-a cerut primarului să retragă acest proiect de pe ordinea de zi pentru că nu este demn ceea ce face.

„Față de dumneavoastră nu am de făcut mai multă politică. Eu sunt un om responsabil. Rămân surprins că dumneavoastră, membru al unui partid cu un prim ministru care a inițiat acest act normativ. Chiar sunteți membru al acestui partid care a inițiat. Dumneavoastră politizați. Eu am un singur scop, să strângem bani la Primărie și să ajutăm oamenii să-și stingă datoriile”, a răspus Lungu.

El a spus că e un om pragmatic și că el crede că noua administrație locală se va organiza până în luna noiembrie, iar termenul scadent e 25 noiembrie.

„De dragul de a ieși dumneavoastră în față că ați venit cu actul normativ sacrificăm această unică oportunitate din ultimii ani de zile?”, a întrebat Lungu.

Cușnir a răspuns că orice agent economic are timp în două săptămâni să depună o cerere pentru anularea dobânzilor de întârziere.

Totodată, Cușnir i-a răspuns lui Lungu că este membru al PSD din anul 2008 „spre deosebire de dumneavoastră care ați vrut să fiți membru al PSD și nu veți fi niciodată”.

„Nu-mi aduc aminte să vă fi solicitat să intru în partid. (…) Dumneavoastră vă dați cocoș, sunteți mare, datorită mie. Acele voturi masive la PSD au venit din partea mea”, a spus Lungu.

Atât președintele de ședință, Dan Ioan Cușnir, cât și viceprimarul PNL Lucian Harșovschi, au cerut imediat ca această recunoaștere din partea lui Ion Lungu să fie consemnată în procesul verbal al ședinței.

„Să înțeleg, domnule primar, că ați confirmat din nou că voturile dumneavoastră s-au dus la PSD?”, a întrebat Lucian Harșovschi.

Dan Ioan Cușnir a cerut oprirea discuțiilor pe această temă pentru că nu dorește să fie politizată ședința.

„Domnule Lungu nu vrem să vadă cetățenii că tradarea la dumneavoastră este dusă la rang de virtute”, a spus Cușnir.


Intră acum și în grupul de