Lucian Harșovschi către Ion Lungu la finalul ultimei ședințe de Consiliu Local: 20 de ani se încheie cu un gust amar pentru că a recunoscut public că datorită lui PSD va conduce Primăria Suceava


Intră acum și în grupul de

„Sunt mulțumit că mi-am făcut datoria față de Suceava și suceveni”, a declarat Ion Lungu la finalul ultimei ședințe ordinare de Consiliu Local.

El a spus că istoria va judeca pe fiecare în parte și le-a urat celor care vor prelua administrația locală să rezolve toate problemele „la modul excepțional” așa cum le-a rezolvat el.

Ion Lungu le-a spus celor prezenți că nu e un om ranchiunos și le-a urat sănătate.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a spus și el că istoria va judeca, arătând că în 20 de ani de administrație Ion Lungu s-au făcut lucruri bune, unele puteau fi făcute și mai bine.

„Din păcate, se încheie 20 de ani cu un gust amar. De ce? Pentru că așa cum ați văzut și dumneavoastră, domnul Lungu a declarat și aici public că datorită lui PSD va conduce Primăria Municipiului Suceava în continuare. O fi bine, o fi rău, vom vedea”, a spus Harșovschi.

El a subliniat că în cei 20 de ani s-au făcut și lucruri bune, iar istoria va judeca.

„Dar istoria judecă și ultimele fapte care, la final, pot să șteargă toate faptele bune făcute înainte”, a spus Harșovschi.

Vizibil iritat, Ion Lungu i-a cerut lui Harșovschi să nu ameste lucrurile administrative cu cele politice, dar a continuat arătând că dacă nu spune el că a îndemnat sucevenii să voteze PSD atunci ar fi făcut mincinos de cei cu care a discutat.

„A fost o problemă politică la noi, asta e altă problemă, nu o amestecăm cu administrația. Eu cred că aceste lucruri odată trebuiau să fie știute. Așa este cum spune Lucian, dar din punct de vedere administrativ eu cred că ne-am făcut datoria”, a spus Lungu.

Și președintele de ședință, Dan Ioan Cușnir, a spus că în 20 de ani s-au făcut lucruri în municipiul Suceava, că există un transport public și un serviciu de salubritate decente, dar că de multe ori s-a făcut prea puțin, prea târziu și de suficiente ori s-a făcut greșit.

El i-a reproșat lui Lungu că prin declarația prin care susține că ar fi acționat în campanie pentru PSD încearcă să-i știrbească victoria lui Vasile Rîmbu.

„Acum, în urma declarațiilor dumneavoastră de astăzi, ne explicăm și noi de ce ne așteptam ca Vasile Rîmbu să aibă 20.000 de voturi și a obținut doar 17.000. Dacă dumneavoastră v-ați implicat se explică această scădere a numărului de voturi”, a spus Cușnir.


Intră acum și în grupul de