Flutur, la inagurarea Pavilionului de Oncologie al SCJU Suceava: În calitate de președinte al CJ Suceava m-am identificat cu un obiectiv principal-sănătatea pe primul loc!


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, la inaugurarea Pavilionului de Oncologie de la SCJU Suceava că se bucură foarte mult să fie prezent la punctul final de construire a Spitalului de Oncologie și a mulțumit primarului Vasile Rîmbu care era manager al Spitalului Județean Suceava la vremea când împreună cu inițiat proiectul Spitalului de Oncologie.

„Având în vedere presiunea care era, numărul de bolnavi care au nevoie, și încă odată domnule Rîmbu, mulțumesc, pentru că am avut un parteneriat lung. Eu, în 12 ani de președinte al Consiliului Județean Suceava, m-am identificat cu un obiectiv principal: sănătatea pe primul loc. Dacă ne gândim că din 2009 spitalul a trecut în subordinea Consiliului Județean am participat la foarte multe transformări care s-au întâmplat.

Pavilionul de Oncologie are 83 de paturi, fiind dublată capacitatea pentru pacienții oncologici, iar totodată, sunt 12 paturi pentru îngrijiri paliative și sunt și spații pentru cazarea aparținătorilor.

Flutur și-a exprimat încrederea că va fi continuat parteneriatul între Consiliul Județean, Spitalul Județean și Primăria Suceava pentru construcția și dotarea Facultății de Medicină în timp foarte scurt.

„Astăzi avem doar doi medici oncologi aici și mă bucur că vine și al treilea din 2025 și avem și doi rezidenți care au venit. Se ocupă o schemă de cinci, dar tot mai trebuie medici și tocmai de aceea e nevoie de Facultate de Medicină la Suceava care a avut multe piedici. Trebuie grăbit să avem medici din zonă, să încurajăm tinerii să urmeze Facultatea de Medicină aici la Suceava”, a spus președintele CJ Suceava.

El a anunțat corpul medical al SCJU Suceava că joi după amiaza s-au aprobat două noi proiecte la finanțare pentru unitatea spitalicească.

Unul dintre proiecte de 1,1 milioane de euro pe programul Interreg ce prevede dotări la pediatrie, recuperare, balneologie, respectiv un sistem robotizat mobil pentru recuperarea mersului și un sistem de recuperare a mâinii prin stimulare electrică și un exoschelet robotizat de reabilitare a mersului, iar al doilea proiect, de 636.000 euro privind achiziția unui dispozitiv mobil de radiologie, dar și finanțarea unui program de prevenire a răspândirii virusurilor în zona transfrontalieră.

Flutur a mai spus că SCJU Suceava are în prezent în derulare 20 de proiecte și le-a trecut în revistă.

„Numai când citim ce se derulează astăzi în spitalul de la Suceava ne dăm seama de complexitatea investițiilor”, a spus președintele CJ Suceava.

Flutur a mai declarat că încă se așteaptă aprobarea pentru finanțarea Spitalului de Copii și a Spitalului pentru Boli infecțioase.

„Împreună cu domnul Rîmbu, manager de la acea vreme, pornisem inițiativa, un drum lung, dar eu cred că vor fi alocați bani de la Banca Europeană de Investiții”, a declarat Flutur.


Intră acum și în grupul de