Parastas la Mănăstirea Putna pentru românii uciși în războiul ruso-ucrainean


Intră acum și în grupul de

Cu binecuvântarea IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, sâmbătă, 28 septembrie a.c., la ora 10:00, la Mănăstirea Putna va avea loc un parastas în memoria bărbaților de etnie română căzuți pe frontul războiului ruso-ucrainean, anunță bucpress.eu preluat de paginile de socializare ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și Mănăstirii Putna.

Slujba de pomenire este organizată la solicitarea mai multor organizații culturale și media românești din Ucraina, printre care Societatea „Golgota” a românilor din Ucraina, Societatea pentru Cultura și Literatura Română „Mihai Eminescu” din regiunea Cernăuți, Centrul Media BucPress și Societatea Culturală „Valea Prutului”.

Organizatorii au exprimat recunoștință Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și Mănăstirii Putna pentru solidaritatea arătată față de comunitatea românească afectată de război.

Comunitatea românească din Ucraina trăiește o suferință profundă, multe familii plângând pierderea fiilor lor, unii dintre aceștia neavând parte de o înmormântare creștinească, arată sursa citată.

La parastas va participa și o delegație din regiunea Cernăuți, printre care și familii ale militarilor căzuți, care vor aduce cu ei portrete și numele celor dragi care au pierit în război.


Intră acum și în grupul de