Avertizare meteo cod portocaliu de ploi torențiale pentru județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, sâmbătă, avertizările meteo pentru următoarele două zile.

Astfel, în județul Suceava duminică va fi valabil un cod galben de ploi însemnate cantitativ între orele 8-20 după care va intra în vigoare un cod portocaliu de ploi torențiale.

Potrivi ANM; duminică, aversele se vor extinde în cea mai mare parte a țării și local în regiunile sudice vor fi însoțite de descărcări electrice. Izolat vor fi vijelii și va cădea grindină. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și local de peste 50 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 45…65 km/h. În Moldova și estul Munteniei temporar vor fi și rafale de peste 70 km/h.

Meteorologii arată că vremea se va răci accentuat în toată țara.

De duminică de la ora 20 până luni la ora 10 va intra în vigoare un cod portocaliu de ploi torențiale și abundente, intensificări ale vântului

Astfel, în intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea, jumătatea de est a Munteniei, estul și sud-estul Transilvaniei, vor fi perioade cu ploi torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 40…60 l/mp și local peste 70 l/mp.

Vântul va avea intensificări, temporar cu rafale în general de 70…85 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj inclusiv prin avertizări pentru fenomene severe imediate (nowcasting).


Intră acum și în grupul de