Școala de Excelență a Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, organizată la Mănăstirea Sihăstria Putnei


Intră acum și în grupul de

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, în perioada 24-28 septembrie 2024, la Mănăstirea Sihăstria Putnei a avut loc Școala de Excelență a Institutului Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie.

Evenimentul s-a desfășurat în contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor și Anului comemorativ al tuturor Sfinților tămăduitori fără de arginți, precizează Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Organizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Asociația „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, acest proiect a avut drept scop dezvoltarea profesională și personală a medicilor rezidenți și a tinerilor medici. Între obiectivele acestui demers s-au numărat dezvoltarea profesională și personală a medicilor rezidenți și a tinerilor medici privind tehnicile moderne de recuperare și reabilitare, prezentarea progresului cercetării științifice clinice și paraclinice, împărtășirea unor experiențe din partea practică a activității medicale și integrarea abordării pacientului ca întreg. Totodată, prin acest eveniment s-a urmărit sublinierea importanței terapiei duhovnicești și a consilierii spirituale în abordările clinice și elaborarea planului de îngrijire, în viziunea vindecării sufletești și trupești, precum și creșterea încrederii în personalul medical, creșterea aderenței și complianței la tratament. 

De asemenea, evenimentul a subliniat importanța colaborării dintre medicina fizică și balneoclimatologie cu consilierea spirituală, aspect esențial în elaborarea unui plan complex de îngrijire. S-a pus accent pe creșterea încrederii pacientului în echipa medicală și pe îmbunătățirea aderenței la tratament.

Acest demers marchează începutul unei colaborări strânse între Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneoclimatologie, vizând dezvoltarea unor Centre de Recuperare și Balneoclimatologie inovatoare.


Intră acum și în grupul de