Razie de amploare a Poliției în municipiul Suceava: Au fost aplicate amenzi, au fost scoși din trafic șoferi beți și a fost reținut un bărbat suspect de agresiune sexuală


Intră acum și în grupul de

60 de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Suceava și IPJ Suceava au desfășurat o razie de amploare, scopul principal fiind creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, siguranța în mediul stradal și prevenirea și descurajarea faptelor antisociale și a comportamentelor de tip delictual. Au fost aplicate sancțiuni contravenționale, au fost întocmite dosare penale fiind scoși din trafic șoferi sub influența alcoolului și s-a dispus reținerea și încarcerarea unui bărbat bănuit de fapte de agresiune la viața sexuală. De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare și 5 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

În noaptea de 28/29.09.2024, în intervale determinate de timp și în cartiere ale municipiului Suceava, dar și în locații din zona arondată,  Poliția Municipiului Suceava a organizat o acțiune cu efective mărite tip razie, fiind angrenate efective din cadrul structurilor subordonate respectiv Biroul rutier, Biroul Ordine Publică, Biroul Investigații Criminale, Biroul pentru Centrul Universitar, Secția de Poliție Burdujeni și din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Ipotești, Dărmănești, Adâncata și Șcheia. În cadrul acțiunii au participat și efective din cadrul Serviciului Ordine Publică, Serviciului Investigații Criminale și Serviciului Investigarea Criminalității Economice.

Concepția de acțiune a fost una preventiv-reactivă și s-a acționat pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și siguranței cetățeanului, pentru combaterea faptelor de natură judiciară, descoperirea autorilor și tragerea la răspundere penală pentru faptele săvârșite, precizează Poliția Județeană Suceava într-un comunicat.

Dispozitivul constituit a avut ca principal scop asigurarea ordinii și liniștii publice în zona parcurilor, cluburilor/discotecilor, magazinelor cu program non-stop, sălilor de jocuri de noroc, precum și pe linia prevenirii faptelor cu violență comise în proximitatea acestora și implicit generarea unui sentiment de siguranță în segmentul stradal.

Totodată, s-a avut în vedere prevenirea și combaterea faptelor penale și contravenționale la regimul rutier și implicit generarea unui sentiment de siguranță participanților la traficul rutier pe întreaga zonă de responsabilitate a subunității.

În cadrul raziei au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale în valoare de 63.874 lei.

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare și 5 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Au fost legitimate 618 persoane și au fost controlate 436 de autovehicule, fiind constatate în flagrant 2 infracțiuni la regimul rutier. S-a procedat la testarea cu aparatele de detectare a consumului de alcool și droguri a 316 șoferi.

               Totodată, polițiștii au reușit și administrarea materialului probator și localizarea unei persoane bănuite de fapte de agresiune sexuală, reușindu-se prinderea acesteia și încarcerarea în arest.

               Astfel, în urma activităților informativ-operative efectuate de către lucrătorii Secției 9 Poliție Rurală Șcheia a fost probată activitatea infracțională a unui bărbat bănuit de săvârșirea unei  tentative de viol asupra unei femei din localitatea Șcheia, la data de 27.09.2024. În cadrul raziei bărbatul a fost localizat, identificat și condus la sediul secției de poliție, ulterior organele de cercetare penală din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Șcheia dispunând reținerea pe o durată de 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunii tentativă la violfaptă prev. de art. 32 alin. (1) Cod penal raportat la art. 218 alin. (1) și alin. (3), lit. b) Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. (1) Cod penal.

               O altă componentă importantă în cadrul raziei a fost reprezentată de siguranța rutieră, fiind organizate filtre rutiere și verificați 316 șoferi cu utilizarea aparatelor de detectare a consumului de alcool și substanțe interzise.

               Astfel, echipajul rutier din cadrul Poliției Municipiului Suceava – Biroul Rutier, ,acționând în cadrul raziei au oprit pentru control, la intersecția străzilor DJ178A și DJ 209D, autoturismul condus de către un bărbat de 48 ani domiciliat în com. Todirești, sat Costâna.

               Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilometru din dotare, rezultatul fiind de 0.58 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care, ulterior a fost condus la Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în vederea prelevării de mostre biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

               În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. şi ped. de art. 336 alin. 1 din Codul penal.        

Tot în cadrul raziei, echipajul din cadrul Poliţiei Mun. Suceava – Biroul Rutier, în timp ce desfăşura activităţi specifice cu autospeciala, pe DN29A, sectorul de drum dintre localitățile Suceava și Adâncata, au identificat un autoturism care circula din direcția str. 22 Decembrie 1989 către sat/com. Adâncata. S-a procedat la oprirea regulamentară a autoturismului în cauză, la volanul acestuia fiind identificat un bărbat de 46 ani, din sat. Slobozia, com. Zvoriștea.

 Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,96 mg./l. alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou”, pentru prelevarea probelor biologice de sânge la interval de o oră  în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prev. de art. 336   din Codul Penal ce urmează a fi soluţionat procedural de către lucrători de poliţie din cadrul Biroului Rutier Suceava.


Intră acum și în grupul de