ACET SA anunță că va fi întreptă furnizarea apei potabile după o nouă avarie la conducta magistrală de apă care alimentează municipiul Suceava.


Intră acum și în grupul de

ACET SA Suceava a anunțat, duminică, faptul că în după amiaza zilei de 29.09.2024, la ora 13:15, a apărut o avarie accidentală, pe conducta de aducțiune – FIR 2 – PREMO DN 800 mm, tronsonul dintre Stația de tratare Berchișești și rezervoarele de rupere Corlata, în zona Berchișești – la aproximativ 400 m de traseul căii ferate.

Avaria a apărut ca urmare a suprapresiunilor în conducta de aducțiune, create de două întreruperi succesive în alimentarea cu energie electrică a grupurilor de pompare din stația de tratare, prima la ora 10:38 și a doua la 12:00. Ulterior, la ora 15:55 s-a înregistrat a treia cădere de tensiune.

Echipele consemnate ale companiei au fost mobilizate de la ora 13:30, la ora 14:30 au început lucrările de remediere a avariei.

ACET SA precizează că în vederea remedierii avariei, se va întrerupe furnizarea serviciului public de alimentare cu apă potabilă în data de 29.09.2024 începând cu ora 21:00 în municipiul Suceava după cum urmează:

  • Cartier Obcini zona joasă;
  • Cartier George Enescu;
  • Cartier Zamca – parțial;
  • Cartier Ițcani;
  • Cartier Burdujeni – zona medie

În zona centrală, inclusiv strada Universității, precum și la blocurile turn din Obcini și Burdujeni se va livra apă cu presiune redusă, în funcție de nivelurile din rezervoare.

Preconizăm că până în zona Spitalului Județean se va livra apă în regim de presiune normal.

De asemenea va fi sistată furnizarea și în localitățile din:

  • comuna Ipotești;
  • comuna Moara;
  • comuna Drăgoiești;
  • comuna Cornu Luncii;
  • precum și satul Sf. Ilie.

În condițiile codului portocaliu de precipitații, estimăm că reluarea serviciilor se va face în data de 30.09.2024 în jurul orei 24.00. În funcție de evoluția lucrărilor de reparații vom reveni asupra duratei de reparație estimată”, se arată în comunicat.

Totodată, ACET SA recomandă ca în perioada de sistare a serviciului de alimentare cu apă, în zonele în care acesta va rămâne activ, utilizatorii să utilizeze în mod responsabil apa.

„La reluarea furnizării, există posibilitatea ca apa să înregistreze valori mai mari ale parametrului turbiditate, situație în care robinetul trebuie lăsat deschis timp de câteva minute și apa să fie utilizată doar în scopuri menajere, până la limpezirea ei.

Dacă situația persistă, sunați la Dispeceratul ACET S.A. Suceava, iar o echipă de lucru specializată se va deplasa în zonă pentru a soluționa problema sesizată.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat şi mulțumim pentru înțelegere”, se arată în comunicat.


Intră acum și în grupul de