Tânăr din Suceava, trimis în judecată pentru că a încercat să mituiască un polițist rutier cu 100 de euro


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, în vârstă de 20 de ani, cercetat în stare de libertate pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, după ce a încercat să ofere bani unui polițist pentru a evita o sancțiune rutieră.

Conform probatoriului administrat în timpul urmăririi penale, incidentul s-a petrecut la data de 10 mai 2024, în jurul orei 11:10. Inculpatul, aflat la volanul unui autoturism pe raza unei localități din zona rurală a județului Suceava, a efectuat o manevră ilegală de depășire, încălcând linia continuă. Acesta a fost oprit imediat de un echipaj de poliție care patrula în zonă.

După ce i s-a explicat motivul opririi și sancțiunile aferente, tânărul i-a propus agentului de poliție „să rezolve situația” și să evite aplicarea sancțiunii de suspendare a permisului de conducere, oferindu-i o sumă de bani. În timp ce polițistul întocmea procesul-verbal de contravenție, inculpatul s-a apropiat de autospecială și i-a înmânat prin geam o poliță de asigurare expirată, în care se aflau ascunse două bancnote de 50 de euro.

Agentul de poliție a refuzat categoric mita și a raportat imediat incidentul la Callcenter-ul Direcției Generale Anticorupție (DGA). Ofițerii de poliție judiciară s-au deplasat la fața locului, l-au identificat pe inculpat și au ridicat suma de bani oferită, precum și polița de asigurare.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Suceava pentru soluționare, iar inculpatul urmează să fie judecat pentru dare de mită.


Intră acum și în grupul de