O nouă razie de amploare organizată în în Suceava: 100 de polițiști și jandarmi au efectuat 23 de percheziții domiciliare


Intră acum și în grupul de

La data de 30 septembrie 2024, o operațiune de mare anvergură a fost desfășurată în județul Suceava, implicând 100 de polițiști și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava și Grupării Mobile de Jandarmi Bacău. Scopul acțiunii a fost creșterea siguranței cetățenilor, combaterea infracțiunilor stradale și descurajarea faptelor antisociale, dar și punerea în aplicare a 23 de percheziții domiciliare într-un dosar complex de contrabandă cu alcool și țigări.

Acțiunea a fost coordonată de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE), fiind desfășurate percheziții în mai multe localități din județ, inclusiv Suceava, Șcheia, Mitocu Dragomirnei și Câmpulung Moldovenesc. În cadrul anchetei, au fost confiscate 24.760 de țigarete de proveniență extracomunitară, în valoare de aproximativ 21.000 lei, și 670 de litri de alcool etilic, evaluat la 33.500 lei. De asemenea, o autoutilitară în valoare de 35.000 lei și suma de 6.000 lei în numerar au fost indisponibilizate.

Pe lângă componenta economică, operațiunea a avut și o dimensiune preventivă, vizând siguranța publică și prevenirea infracționalității stradale. Echipajele au legitimat 245 de persoane, verificat 100 de autovehicule și au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.705 lei. Totodată, au fost reținute 3 certificate de înmatriculare.

Un accent special a fost pus pe prevenirea delincvenței juvenile și victimizării minorilor, prin vizite efectuate la 20 de familii, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava.


Intră acum și în grupul de