Grupare de traficanți de droguri destructurată de DIICOT Suceava: Șase persoane au fost arestate preventiv


Intră acum și în grupul de

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Suceava au dispus reținerea a șapte persoane, cu vârste între 17 și 37 de ani, acuzate de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc și mare risc. Cei șapte sunt cercetați pentru multiple infracțiuni, inclusiv operațiuni ilegale cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive și deținerea drogurilor pentru consum.

Conform anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2023, inculpații au format o grupare infracțională organizată pentru a vinde canabis, MDMA, cocaină, metamfetamină și alte substanțe psihoactive. Gruparea a funcționat pe două paliere: cel de organizare și coordonare, condus de doi lideri, și cel de execuție, responsabil de distribuția drogurilor prin comenzi telefonice.

În timpul investigațiilor, membrii grupului au fost surprinși având asupra lor cantități semnificative de droguri și substanțe psihoactive, care au fost confiscate de autorități. Unul dintre lideri a fost, de asemenea, prins în decembrie 2023, la Gura Humorului, conducând sub influența metamfetaminei.

Instanța a decis ca pentru șase dintre inculpați măsura arestului preventiv, în timp ce alți trei se află sub control judiciar. Doi dintre cei acuzați, ambii de 19 ani, erau deja arestați preventiv în alte dosare penale.

Operațiunea a fost realizată în colaborare cu polițiști din Botoșani, Suceava și Iași, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale și al jandarmilor, sub coordonarea DIICOT și IGPR.


Intră acum și în grupul de