Gheorghe Flutur, la Bilca, unde se modernizează întreaga infrastructură stradală: Este finanțare și pentru extinderea rețelelor de apă și canal și s-a intrat în linie dreaptă cu gazul metan


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a lăudat, joi, activitatea primarului comunei Bilca, Rusu Zaharia, care a reușit să modernizeze comuna.

El a spus că lucrările de modernizare s-au realizat prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și au costat 10 milioane de lei.

Potrivit lui Flutur că sunt modernizate 22 de ulițe și străduțe din Bilca.

„Primarul din Bilca îmi spunea astăzi că asfaltează, betonează, ultimele 22 de ulițe și străduțe și comuna Bilca este cu toate străzile modernizate. Bravo! O investiție de peste 10 milioane de lei. În toamna asta vremea îi lasă să avanseze cu lucrările”, a spus Flutur.

Potrivit acestuia, tot joi, la Bilca, s-a inaugurat sediul Primăriei care a fost modernizat prin anvelopare termică printr-un program PNRR de 250.000 de euro.

„La Bilca am venit destul de des. Mă leagă modernizarea drumului județean care arată impecabil și vine de la Rădăuți, Siret și merge spre frontiera de la Vicovu de Sus, mă leagă lucrările pe care primarul Rusu le-a făcut de apă și canal și acum are ultima aprobare de 2 milioane de euro pe Fondul de Mediu ca să fie comuna acoperită sută la sută cu apă și canal”, a mai declarat președintele CJ Suceava.

Flutur a mai spus că în ceea ce privește gazul metan s-a intrat în linie dreaptă la Bilca fiind desemnat și operator, ceea ce înseamnă un alt pas spre civilizație.

Mai mult, în Bilca toate școlile au fost modernizate, căminul cultural este de top și are și bibliotecă.

„Este una dintre comunele de frunte cu care mă mândresc, o carte de vizită extraordinară, un primar foarte vrednic. Mi-e drag că am avut un astfel de partener și îl doresc în continuare pentru modernizarea satului românesc tradițional care este Bilca”, a declarat președintele CJ Suceava.

Primarul din Bilca i-a mulțumit lui Flutur pentru că a fost, este și va fi alături de comunitatea din Bilca.


Intră acum și în grupul de