Gheorghe Șoldan a fost validat președinte al Consiliului Județean Suceava și urmează să fie învestit în funcție


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele PSD deputatul Gheorghe Șoldan a fost validat, vineri, președinte al Consiliului Județean Suceava de Tribunalul Suceava urmând ca în perioada următoare să fie învestit în funcție.

Potrivit minutei instanței se admite cererea, având ca obiect „validare mandat Președinte Consiliu Județean”, formulată de Secretarul General al județului Suceava.

„Dispune validarea mandatului de Președinte al Consiliului Județean Suceava, al domnului Şoldan Gheorghe”, se arată în dispoziție.

Instanța a dispus ca această încheiere se comunică de îndată Prefectului județului Suceava și Secretarului General al județului Suceava, care au obligația aducerii la cunoștință publică prin afișarea acesteia la sediul unității administrativ-teritoriale, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare.

Decizia poate fi atacată cu apel în termen de 2 zile de la aducerea la cunoștință publică, pentru cei interesați, la Curtea de Apel Suceava.

Prefectura Suceava urmează să stabilească data învestiții noului președinte al Consiliului Județean Suceava și a ședinței de constituire a noului Consiliu Județean Suceava.

Deputatul Gheorghe Șoldan, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava a obținut în urma alegerilor locale un număr de 126.018 voturi, fiind declarat câștigător.

Pe locul al doilea s-a clasat candidatul PNL, Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava în funcție, care a obținut 117.664 voturi.

Pe următoarele locuri s-au clasat candidatul ADU, Emanuel Ungureanu- 21.374 voturi, candidatul SOS Bălan Silvestru Rădăuți- 14.957 voturi și candidatul PP, Sava Paula-6.987 voturi.


Intră acum și în grupul de