Gheorghe Flutur la Vicovu de Sus: Orașul a renăscut după ce a fost ales primar Vasile Iliuț. Voi rămâne aproape de voi să vă fiu de folos cu tot ceea ce aveți de făcut


Intră acum și în grupul de

Aflat la inaugurarea grădiniței cu program prelungit construită cu 3,5 milioane de lei printr-un program european și care are 60 de locuri, Flutur a spus că investiția era mult așteptată în acest oraș și că oamenii pot să-și lase copiii la grădiniță și după-amiază mai ales că au condiții excepționale.

Flutur l-a felicitat pe primarul din Vicovu de Sus și a subliniat că a participat la multe inaugurări de când primar al orașului este Vasile Iliuț.

„Orașul a renăscut după ce a fost ales primar”, a spus Flutur.

El a precizat că școlile din oraș se modernizează cu 4 milioane de euro, iar alte 3 milioane de euro vor fi pentru dotarea cu mobilier și echipamente IT și a remarcat că la Școala Verde, recent vizitată de ministrul Educației, investițiile au fost de peste 7 milioane de euro.

„Din punct de vedere al învățământului, la Vicovu de Sus lucrurile s-au mișcat excepțional. Dar nu numai din acest punct de vedere. Am venit cu drag și vin pe șantier în cizme, salopetă, pentru că peste 50 la sută din aducțiunea de apă și canal la Vicovu de Sus este finalizată. Noi avem aici rețele de peste 70 de kilometri și peste 6000 de beneficiari. Zeci de ani au așteptat oamenii de aici să vină apa și canalul și în sfârșit vine”, a declarat Flutur.

Totodată, președintele CJ Suceava a spus că în ceea ce privește alimentarea cu gaz metan în trei săptămâni urmează să înceapă efectiv lucrarea de introducere a gazului metan în Vicovu de Sus, o investiție foarte așteptată.

În ceea ce privește centura ocolitoare a orașului ce va scoate traficul greu ce vine de la frontiera cu Ucraina Flutur a spus că în câteva zile încep lucrările de asfaltare, fiind o lucrare de peste 10 kilometri.

„Sunt multe alte lucrări care au schimbat cu totul și cu totul la față Vicovu de Sus. Felicitări! Mă bucur că am fost aproape de voi. Voi rămâne aproape de voi să vă fiu de folos cu tot ceea ce aveți de făcut”, a menționat Flutur.

El consideră că Vicovu de Sus va trebui să joace un rol regional în această parte din țară și și-a creat infrastructura pentru acest deziderat.

Primarul Vasile Iliuț a mulțumit președintelui CJ Suceava pentru sprijinul pe care l-a oferit și a ținut să sublinieze ce de când a preluat conducerea Primăriei lucrurile au luat o întorsătură destul de bună pentru acest oraș și că în prezent sunt în implementare proiecte de 80 de milioane de euro, iar pe termen lung sunt proiecte de 200 de milioane de euro


Intră acum și în grupul de