Flutur a semnat parteneriatul cu Ministerul Transporturilor care prevede extinderea la patru benzi a șoselei de centură a Sucevei


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, vineri, că a semnat al șaselea parteneriat cu Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Potrivit lui Flutur, acest nou proiect curajos vizează întocmirea studiului de fezabilitate pentru modernizarea unei părți din varianta ocolitoare a centurii Sucevei.

 Modernizarea prevede extinderea drumului la patru benzi între secțiunea A7 Suceava-Siret, în zona Ițcani, și secțiunea drumului de mare viteză Suceava-Baia Mare, în zona Moara (Autostrada Nordului).

„Consiliul Județean Suceava s-a angajat, prin hotărârea din septembrie 2024, să se ocupe de întocmirea documentației și de scoaterea la licitație a studiului de fezabilitate pentru această porțiune de drum, care va face legătura între cele două autostrăzi, A7 și A14, pentru a evita aglomerarea traficului. Astfel, actuala șosea de centură va avea două benzi pe sens”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Reamintim că, în acest mandat, CJ Suceava a semnat cele mai multe contracte cu CNAIR dintre toate consiliile județene din zona Moldovei. Printre acestea se numără varianta ocolitoare Gura Humorului, în regim de autostradă, pentru care documentația este finalizată, iar acum se așteaptă ca Ministerul Transporturilor și CNAIR să scoată la licitație execuția lucrărilor. Alte proiecte importante includ drumul expres Suceava-Botoșani, tronsonul din Autostrada Nordului Suceava-Păltinoasa și drumul național Vicovu de Sus-Climăuți, care face legătura cu Autostrada A7.

„Cred foarte mult în descentralizarea lucrărilor Ministerului Transporturilor, dar și a celorlalte ministere, iar implicarea consiliilor județene sau a primăriilor este cea mai bună soluție pentru scurtarea duratei de întocmire a proiectelor”, a adăugat Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de