Gheorghe Flutur a vorbit la USV despre omul Flutur ca lider în politică:  Într-un sfert de veac de politică performanța s-a măsurat în voturi și procente ce mi-au consolidat calitatea de lider politic


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat sâmbătă, 5 octombrie, de Ziua Mondială a Educației, la o dezbatere organizată la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava pe tema leadership-ului și inițiativei.

La dezbatere au luat parte rectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian, prodecanul Facultății de Științe ale Educației, conf. dr. univ. Otilia Clipa, numeroase cadre didactice universitare și peste 140 de studenți de la diverse facultăți ale Universității.

În cadrul întâlnirii, Flutur a  fost invitat să vorbească despre lideri în administrație și politică.

El le-a spus celor prezenți că libertatea câștigată după 1989 este principala valoare democratică care trebuie apreciată.

„Încurajez inițiativa individuală și cea colectivă. Intrarea în competiție a inițiativelor conduce la selecția celui mai bun, duce la dezvoltare și formarea de lideri”, a spus Flutur.

Totodată, el a vorbit și despre omul Gheorghe Flutur, ca lider în politică.

„Fac un sfert de veac de activitate politică, iar de 23 de ani sunt liderul Organizației județene PNL, timp în care performanța s-a măsurat în voturi și în procente. Am luat PNL de la 5% și acum se află la 40% în județul Suceava. Aceste lucruri mi-au consolidat calitatea de lider politic. Mai mult decât atât, la nivel național am ocupat funcțiile de vicepreședinte, președinte executiv, secretar general, prim-vicepreședinte și chiar președinte PNL pentru o scurtă perioadă de timp, toate acestea datorită performanțelor politice”, a spus Flutur.

El a subliniat că în anul 2008 a simțit nevoia să se consolideze ca om politic, când, pentru prima dată, și-a asumat candidatura la președinția Consiliului Județean Suceava pe baza votului uninominal, și am câștigat.

„Ca lider în administrația publică locală și județeană, am colaborat îndeaproape cu primarii, instituțiile statului și societatea civilă. Împreună, am reușit ca, de multe ori, județul Suceava să fie pe podium la nivel național. Am convingerea că un lider are obligația să îi asculte pe toți, să promoveze meritocrația și valorile, să își încurajeze echipa în momentele dificile și să comunice constant cu toți cei implicați”, a mai spus Gheorghe Flutur.


Intră acum și în grupul de