Acțiunea Bariera 2 în punctele de trecere a frontierei Siret și Vicovu de Sus. Zeci de polițiști de frontieră au acționat pentru combaterea infracționalității transfrontaliere


Intră acum și în grupul de

Sâmbătă, 5 octombrie, a fost declanșată la nivel central acțiunea BARIERA 2, ca o continuare a activităților desfășurate weekendul trecut. Scopul acestei acțiuni este de a crește gradul de conștientizare a pericolului social reprezentat de diferitele forme de criminalitate și de a preveni manifestarea acestora.

În intervalul orar 8.00-13.00, în punctele de trecere a frontierei Siret și Vicovu de Sus, din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, au avut loc acțiuni menite să combată infracționalitatea transfrontalieră, în special traficul cu produse accizabile, precum țigările, și alte bunuri interzise, cum ar fi drogurile, armele sau bunurile care încalcă drepturile de proprietate intelectuală. În cadrul operațiunii, au fost folosite echipaje canine și tehnică specifică.

Zeci de polițiști de frontieră au participat la acțiune, verificând peste 180 de mijloace de transport și aproximativ 680 de persoane. Astfel de operațiuni vor continua și în perioada următoare la nivel național, cu scopul de a combate infracționalitatea transfrontalieră și de a aduce în fața legii pe cei care încalcă legislația.

Agent șef de poliție Alina Petraru, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, a confirmat că acțiunile de prevenire și combatere a criminalității transfrontaliere vor fi intensificate.


Intră acum și în grupul de