Cod Portocaliu de vreme severă imediată în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă seara o avertizare now casting COD PORTOCALIU METEO, până la ora 20:00, cu perioade de instabilitate atmosferică accentuată.

Sunt vizate localitățile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Broșteni, Cornu Luncii,

Mălini, Frasin, Stulpicani, Vama, Păltinoasa, Slatina, Fundu Moldovei, Șaru Dornei, Ostra, Frumosu,Mănăstirea Humorului, Pojorâta, Dorna-Arini, Valea Moldovei, Pârteștii de Jos, Drăgoiești, Crucea, Berchisesti, Ilișești, Sadova, Panaci, Capu Câmpului, Ciprian Porumbescu.

Administrația Națională de Meteorologie a prognozat că vor fi averse torențiale care vor acumula 20…30 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, izolat grindină.

 În zona avertizată în ultima oră s-au acumulat cantități de 15…25 l/mp.

ISU Suceava recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și a rigolelor de scurgere, pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

„În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, a stâlpilor, a panourilor publicitare, a construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie. Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.Evitați atingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ”, a transmis ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de