Amenzi aplicate de Poliția Animalelor Suceava în piața și târgul de animale din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

În contextul Zilei Mondiale a Animalelor, sărbătorită pe 4 octombrie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au organizat o serie de activități pentru promovarea drepturilor și bunăstării animalelor.

Activități operative în târgul de la Gura Humorului

În data de 1 octombrie 2024, polițiștii au desfășurat acțiuni în piața și târgul de animale din Gura Humorului. Aceștia au verificat respectarea legislației privind protecția animalelor și normele sanitare veterinare, aplicând 18 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.320 lei. Verificările au inclus 24 de vehicule de transport animale și 25 de persoane, urmărindu-se prevenirea transporturilor ilegale de animale și combaterea pestei porcine africane.

Activități educativ-preventive pentru copii

Pe 2 octombrie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au organizat o activitate educativă la Grădinița „ABC” din Suceava, unde au prezentat copiilor echipamentele folosite pentru monitorizarea sănătății animalelor și au realizat o demonstrație cu câini de serviciu. Activitatea a avut ca scop conștientizarea celor mai tineri membri ai comunității despre importanța protecției animalelor.

Informarea cetățenilor cu privire la drepturile animalelor

În data de 4 octombrie 2024, polițiștii au desfășurat activități de informare stradală, distribuind pliante tematice cetățenilor, pentru a promova respectarea legislației privind protecția animalelor. Aceștia au subliniat importanța asigurării bunăstării animalelor deținute, în conformitate cu Legea nr. 205/2004, și au reamintit sancțiunile pentru abuzuri și rele tratamente asupra animalelor, care pot ajunge inclusiv la pedepse cu închisoarea.

Poliția încurajează cetățenii să respecte drepturile animalelor și să asigure condiții optime acestora, subliniind faptul că nerespectarea acestor obligații poate duce la sancțiuni semnificative.


Intră acum și în grupul de