Amenzi de 20.000 de lei pentru cinci persoane din Preutești care au cules ilegal trufe negre în zona Mălini


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Mălini au identificat și oprit, luni după amiaza, un autoturism tip bus pentru control pe raza de competență. La volanul vehiculului se afla un bărbat de 29 de ani, din satul Bahna Arini, comuna Preutești, însoțit de alți patru pasageri, toți fiind din aceeași localitate.

În interiorul mașinii, polițiștii au descoperit 15 câini specializați în căutarea trufelor, precum și o cantitate de 2,75 kg de trufe negre. Trufele au fost predate lucrătorilor de la Ocolul Silvic Mălini, deoarece persoanele în cauză nu dețineau documentele legale necesare și nu aveau acordul pentru recoltarea, deținerea, transportul sau comercializarea acestor produse nelemnoase.

Pentru faptele lor, cei implicați au fost sancționați cu o amendă totală de 20.000 lei, conform articolului 17, litera c, din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Poliția Județeană Suceava arată că în conformitate cu legislația, recoltarea trufelor din fondul forestier național este permisă doar cu acordul proprietarului și/sau al ocolului silvic care administrează pădurea. Persoanele autorizate să colecteze trufe trebuie să își notifice prezența la Ocoalele Silvice, iar pădurarii monitorizează modul în care se desfășoară recoltarea și cantitățile preluate.

Recoltarea neautorizată de trufe este tratată ca și în cazul altor resurse naturale.


Intră acum și în grupul de