Agent de poliție sucevean și soția lui, trimiși în judecată pentru evaziune fiscală: EI nu au declarat activitățile vânzări de piese auto sau servicii de conversie a volanului


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a două persoane, un bărbat și soția sa, în stare de libertate, sub acuzația de evaziune fiscală și alte infracțiuni. Ancheta a fost realizată în colaborare cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2016-2022, bărbatul, agent de poliție, este acuzat că ar fi desfășurat activități economice fără a le declara, ascunzând astfel veniturile obținute din vânzarea de piese auto și din prestarea de servicii de conversie a volanului de pe dreapta pe stânga, respectiv un număr de 2.117 activități de comercializare piese auto și accesorii și 29 de prestări servicii de conversie a volanului, (prin neîntocmirea documentelor justificative de livrare, prin neînregistrarea în evidența contabilă în partidă simplă a veniturilor obținute și prin nedeclararea acestora organelor fiscale)cauzând un prejudiciu de 84.776 de lei bugetului de stat. Totodată, acesta este acuzat de fals în declarații, deoarece nu a menționat veniturile obținute în declarațiile de avere din perioada 2020-2023.

Soția inculpatului este acuzată de evaziune fiscală în formă continuată, prin desfășurarea a 1.615 tranzacții nedeclarate de vânzare de piese auto și accesorii în anii 2019-2020, cauzând un prejudiciu de 38.493 de lei bugetului de stat.

Pentru a garanta recuperarea prejudiciilor, procurorii au dispus instituirea măsurilor asigurătorii asupra unor bunuri imobile deținute de inculpați, pentru sumele respective. Măsurile asigurătorii au fost implementate prin sechestru și notare ipotecară.

Dosarul a fost înaintat Tribunalului Suceava, care va judeca această cauză.


Intră acum și în grupul de