Lucian Harșovschi anunță că municipiul Suceava a primit din partea Comisiei Europene Eticheta Misiunii „Orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic”


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, a anunțat marți o realizare importantă: Suceava a primit Eticheta în cadrul Misiunii „Orașe inteligente și neutre din punct de vedere al impactului asupra climei” din partea Comisiei Europene. Această recunoaștere reprezintă o etapă importantă în drumul orașului către neutralitatea climatică, având ca obiectiv atingerea acestui statut până în 2030.

Viceprimarul Harșovschi a subliniat munca asiduă a echipei locale pentru a atinge acest obiectiv ambițios.

Misiunea UE, prin această etichetă, nu doar că recunoaște planurile orașului, dar facilitează și accesul la fonduri publice și private necesare implementării măsurilor de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră. Conform planului, Suceava intenționează să reducă aceste emisii cu aproximativ 80,66% față de nivelul din 2021, prin creșterea eficienței energetice și îmbunătățirea calității vieții pentru locuitori.

Ceremonia oficială de decernare a premiului va avea loc la Strasbourg, Franța, pe 22 octombrie 2024, în cadrul Summitului Primarilor Europeni (European Mayors Summit).


Intră acum și în grupul de