Flutur: CJ Suceava construiește locuințe pentru persoane cu dizabilități ceea ce va permite licențierea tuturor centrelor din județ conform noilor standarde


Intră acum și în grupul de

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a anunțat că instituția pe care o conduce are în desfășurare un proiect de construire a trei locuințe destinate persoanelor cu dizabilități în comuna Cacica. Acestea vor fi finalizate până la sfârșitul anului și vor oferi câte opt locuri fiecare. Flutur a explicat că, în total, nouă astfel de locuințe vor fi finalizate în întreg județul Suceava până la sfârșitul anului.

În cadrul unei declarații, președintele CJ Suceava a menționat că, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava (DGASPC), sunt îngrijite circa 700 de persoane cu dizabilități. De asemenea, nouă centre ale DGASPC Suceava sunt licențiate conform noilor standarde, care permit un maximum de 50 de persoane, iar alte două centre, la Sasca Mică și Costâna, sunt în proces de transformare.

„Aici, la Cacica, construim aceste locuințe pentru a avea grijă de 24 de persoane adulte cu dizabilități care provin de la Costâna”, a declarat Flutur. Această inițiativă va contribui la reducerea numărului de beneficiari la centrul din Costâna, care în prezent îngrijește aproape 200 de persoane. Aproape de aceste locuințe va fi și un centru de zi, unde beneficiarii vor avea acces la servicii medicale și terapie de kinetoterapie, într-un mediu adaptat nevoilor lor.

Investiția pentru cele trei locuințe și centrul de zi de la Cacica se ridică la 600.000 de euro. Noile locuințe vor fi realizate conform standardelor europene, fiind dotate cu încălzire centrală, bucătării, asistență medicală și toate condițiile necesare pentru a asigura un trai decent.

Flutur a mai precizat că reorganizarea celor două centre de adulți va fi aproape finalizată până la sfârșitul anului. „Anul 2025 ne va prinde cu toate instituțiile care au grijă de persoanele adulte cu dizabilități licențiate conform noilor legi”, a subliniat președintele CJ Suceava.


Intră acum și în grupul de