Sancțiuni de 435.000 de lei aplicate unor primării sucevene pentru nerespectarea țintelor de reciclare


Intră acum și în grupul de

Garda de Mediu Suceava a anunțat, vineri, că în perioada 26 august – 11 octombrie 2024, pe teritoriul administrativ al județului Suceava, au fost efectuate controale tematice la 41 de primării pentru a verifica atingerea unui nivel minim de 50% reciclare și reutilizare din masa totală deșeurilor generate în 2023.

 Verificările au vizat deșeurile de hârtie, metal, plastic și sticlă provenite din deșeurile menajere și alte surse similare.

În urma controalelor, s-au constatat mai multe neconformități, fiind aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, totalizând 435.000 lei, în conformitate cu legislația în vigoare.

Garda de Mediu Suceava a precizat că acțiunile de control vor continua până când toate unitățile administrativ-teritoriale din județ vor fi verificate pentru a asigura conformitatea cu cerințele de reciclare și protecția mediului.

Controalele reflectă eforturile de a îmbunătăți gestionarea deșeurilor și de a încuraja autoritățile locale să respecte obiectivele de reciclare impuse la nivel național.


Intră acum și în grupul de