Inspector ITP sucevean plasat sub control judiciar pentru uzurparea funcției în formă continuată


Intră acum și în grupul de

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a anunțat că, în data de 10 octombrie 2024, a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile față de un inspector tehnic al unei stații de inspecție tehnică periodică, cercetat pentru uzurparea funcției în formă continuată.

 Inculpatul este suspectat că, în perioada 7 februarie – 13 august 2024, ar fi efectuat inspecții tehnice pentru 44 de autovehicule cu certificatele de înmatriculare reținute, încălcând astfel prevederile legale care stabilesc că aceste activități sunt în competența exclusivă a funcționarilor publici din cadrul R.A. Registrul Auto Român.

Potrivit procurorilor, inspectorul ar fi cauzat un prejudiciu de 21.065,3 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor necesare redobândirii certificatelor de înmatriculare. Activitățile de verificare efectuate în afara competenței sale legale au fost realizate prin încălcarea art. 5 alin. (1) din O.G. 81/2000 privind inspecția tehnică periodică a vehiculelor.

Cercetările în dosar sunt în desfășurare și se realizează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, urmând să fie documentată întreaga activitate infracțională


Intră acum și în grupul de