Pompierii suceveni desfășoară activități educative în contextul Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre


Intră acum și în grupul de

Cu ocazia Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre, pompierii militari din Suceava au inițiat, începând cu vineri, 11 octombrie, o serie de activități educative în mai multe școli din județ. Aceste acțiuni vor continua și luni, 14 octombrie, și se desfășoară în unități de învățământ din Suceava, Fălticeni, Poiana Stampei, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți.

Echipele din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, împreună cu structurile operative, au susținut instruiri în acordarea primului ajutor medical și exerciții de evacuare. Acestea au avut scopul de a educa elevii cu privire la comportamentul adecvat în cazul producerii unui cutremur și de a asigura un răspuns coordonat și eficient în situații de urgență.

„Mulțumim tuturor unităților de învățământ pentru implicare, și pentru că repetiția este mama învățăturii, reamintim comportamentul adecvat pe care trebuie să-l adoptăm, copii sau adulți, în cazul producerii unui cutremur:

✓ adăpostirea copiilor sub bancă, masă, grindă sau tocul de la ușă. În cazul în care sunt persoane ce au fost surprinse pe hol, se recomandă ca acestea să se așeze în poziția ghemuit cu mâinile deasupra capului lângă peretele interior, îndepărtându-se de ferestre;

✓ deschiderea ușii de la clasă de către cadrul didactic (aflat la ora de curs) și poziționarea acestuia sub tocul de la ușă;

✓ evacuarea copiilor din clase (cu recomandarea de a-și acoperi capul cu o carte sau cu ghiozdanul), după ce cadrul didactic s-a asigurat că evacuarea se poate efectua în condiții de siguranță;

✓ efectuarea prezenței elevilor, pe clase, la locul de evacuare (prestabilit) și înștiințarea conducerii unității de învățământ”, a transmis ISU Suceava.

De asemenea, sediile subunităților de pompieri din județ vor fi deschise publicului pe parcursul weekendului, între orele 9:00 și 16:00, pentru a oferi informații despre specificul misiunilor pompierilor. Ateliere interactive de acordare a primului ajutor și prezentarea comportamentului preventiv vor fi organizate sâmbătă la Shopping City Suceava și duminică la Iulius Mall Suceava, între orele 9:30 și 16:00.

Activitățile dedicate Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre sunt menite să crească gradul de conștientizare al populației cu privire la importanța măsurilor preventive și a unei reacții adecvate în situații de urgență. Pompierii suceveni încurajează cetățenii să participe la aceste evenimente pentru a învăța cum să se protejeze și cum să contribuie la reducerea riscurilor de dezastre.


Intră acum și în grupul de