Acțiune de amploare a Poliției  în zona Aeroportului Suceava și a gărilor sucevene: A fost vizată activitatea transportatorilor de persoane, dar și problematica migrației ilegale  


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Suceava au desfășurat, vineri, o acțiune cu efective sporite, în sistem integrat alături de polițiștii din cadrul IPJ Suceava, lucrători de jandarmi din cadrul IJJ Suceava, polițiști ai Biroului Imigrări Suceava dar și specialiști ISCTR și CFR.

Acțiunea a vizat creșterea gradului de siguranță publică în incinta și zona adiacentă Aeroportului Internațional Ștefan cel Mare Suceava, dar și în gările de transport feroviari și în trenurile de transport persoane.

De asemenea, s-a urmărit creșterea gardului de siguranță rutieră pe tronsoanele de drum ce converg spre aeroport și stațiile CFR și verificarea legalității transportului de persoane cu vehicule tip taxi, ridesharing sau neautorizate.

Totodată, a fost vizată și problematica migrației ilegale și stabilirea regimului juridic al persoanelor străine din zona aeroportului și gărilor, dar și din unitățile de cazare limitrofe.

La acțiune au participat 47 de lucrători, din care 25 de polițiști din cadrul structurilor de transporturi din Suceava, Botoșani și Iași și 10 polițiști IPJ Suceava din cadrul structurilor de ordine publică și rutier dar și o grupa de luptători SAS.

De asemenea, au participat 6 lucrători de jandarmi, precum și polițiști ai Biroului Imigrari și specialiști ISCTR și CFR.

Au fost legitimate 380 de persoane și au fost verificate 95 de autoturisme, dintre care 15 vehicule care desfășurau activități specializate de transport persoane.

Au fost efectuate controale la patru unități de cazare în regim hotelier din proximitatea gărilor.

Pentru neregulile și abaterile constatate au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 66.970 lei.

Totodată, pentru abaterile la regimul rutier au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și 2 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, precum și un permis de conducere.

Poliția Județeană Suceava precizează că în urma controalelor economice efectuate au fost dispuse măsuri de suspendare a activității în cazul a două societăți comerciale.

Astfel, în cazul unui agent economic a fost constată o infracțiune de evaziune fiscală prev. de art. 9 lit.b din Legea nr.241/2005. La o unitate de cazare în regim hotelier din cartierul Burdujeni a fost depistat un cetățean străin cu ședere ilegală pe teritoriul României, fiind emisă decizie de returnare și interdicție de a intra țară timp de doi ani.

Astfel de activități desfășurate în sistem integrat vor continua și în perioada următoare, siguranța cetățenilor fiind prioritară pentru toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, menționează Poliția Județeană Suceava.


Intră acum și în grupul de