Urmărire în trafic, vehicul imobilizat și peste 100 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiști în cadrul unei razii de amploare în zona Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Poliţia Orașului Gura Humorului a desfășurat, sâmbătă, o amplă razie în zona Gura Humorului, mobilizând 45 de polițiști și jandarmi pentru a spori siguranța publică și a reduce riscul rutier. Acțiunea a implicat polițiști din mai multe departamente, precum și jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Gura Humorului.

Razia desfășurată a avut mai multe obiective, printre care creșterea siguranței rutiere, creșterea vizibilității polițienești, prevenirea și combaterea infracțiunilor și aplicarea de sancțiuni contravenționale. În urma verificărilor, polițiștii au aplicat un total de 109 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 53.955 lei.

Pe parcursul operațiunii, 243 de persoane au fost legitimate și 262 de autovehicule au fost oprite și controlate. Au fost efectuate verificări la 17 societăți comerciale, iar polițiștii au reținut 3 permise de conducere și au ridicat 15 certificate de înmatriculare. De asemenea, 155 de șoferi au fost testați pentru alcool și substanțe interzise.

Un incident notabil a avut loc în jurul orei 19:25, când polițiștii Secției nr. 10 de Poliție Rurală Gura Humorului au urmărit un autoturism al cărui șofer a ignorat semnalul de oprire. După o urmărire de aproximativ un kilometru, autoturismul a fost blocat în curtea unui imobil, unde polițiștii l-au reținut pe șoferul în vârstă de 20 de ani, din comuna Comănești, care nu deținea permis de conducere. Vehiculul aparținea unui pasager de 40 de ani, care i-a încredințat mașina tânărului, deși cunoștea faptul că acesta nu deține permis de conducere. Autoturismul avea inspecția tehnică periodică și polița RCA expirate, iar numerele de înmatriculare și documentele vehiculului au fost ridicate. Șoferul s-a ales cu un dosar penal pentru conducere fără permis și încredințarea vehiculului unei persoane neautorizate.

Tot în cadrul raziei, au fost instituite filtre pentru controlul transporturilor de material lemnos. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit o autoutilitară încărcată cu 1,69 metri cubi de cherestea de brad, fără documente de proveniență. Transportul a fost confiscat, iar șoferul, un bărbat de 55 de ani din Gura Humorului, a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 lei conform Legii 171/2010.

Acțiunile desfășurate în cadrul raziei de la Gura Humorului au avut scopul de a descuraja încălcările legii și de a asigura un mediu sigur pentru toți cetățenii, demonstrând angajamentul forțelor de ordine în menținerea siguranței publice.


Intră acum și în grupul de