Pomenirea Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, va fi sărbătorită în chip deosebit la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”


Intră acum și în grupul de

Credincioșii sunt așteptați la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” pentru a celebra pomenirea Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Slujbele speciale dedicate acesteia vor începe în seara zilei de 13 octombrie, cu Privegherea oficiată în Paraclisul așezământului monahal, începând de la ora 21:00.

La miezul nopții, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, va conduce Sfânta Liturghie în cinstea Sfintei Parascheva, alături de un sobor de preoți și diaconi.

Cu prilejul acestei sărbători, veșmântul Sfintei Cuvioase Parascheva, care și-a închinat viața Mântuitorului Hristos din tinerețe, va fi așezat spre închinare lângă baldachinul care adăpostește moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Alături de Sfânta Parascheva, Sfântul Ioan cel Nou ocrotește neîncetat Țara Moldovei, fiind o sursă de sprijin și mângâiere pentru toți cei care se roagă lui.

Sărbătoarea va continua luni, 14 octombrie, în ziua prăznuirii Sfintei Parascheva, când în curtea mănăstirii va fi oficiată Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat. Slujba va fi săvârșită de un sobor de preoți și diaconi, sub protia arhimandritului Valerian Radu, Mare Eclesiarh al Catedralei Arhiepiscopale.


Intră acum și în grupul de