CJ Suceava va stabili drumurile județene pe care se va interveni în iarna 2024-2025. Drumul DJ 175 A spre Rarău va fi închis cu excepția tronsonului dintre Câmpulung Moldovenesc și schitul Rarău


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să adopte în ședința de miercuri, 16 octombrie, măsurile de intervenție pe timp de iarnă pentru drumurile județene din județul Suceava, conform reglementărilor legale în vigoare privind prevenirea și combaterea înzăpezirii. Astfel, drumurile județene au fost încadrate pe niveluri de viabilitate și prioritate pentru intervenție, în funcție de necesitatea menținerii accesibilității și de importanța rutelor.

Nivelul I de viabilitate include drumurile care asigură legătura între județul Suceava și județele învecinate, precum și rutele către zonele dens populate și cele industriale. Drumul DJ 290A, între Salcea și Aeroportul „Ștefan cel Mare-Suceava”, a fost inclus pe acest nivel pentru a menține accesul către aeroport.

Nivelul II de viabilitate cuprinde drumurile care conectează centrele de comună cu orașele, drumurile care se racordează cu drumurile naționale, asigurând accesul spre frontieră și zonele turistice. Printre acestea se numără și sectorul drumului DJ 175A, între municipiul Câmpulung Moldovenesc și schitul Rarău, de la km 5+100 la km 7+800.

Nivelul III de viabilitate include drumuri unde intervenția se va face doar în caz de necesitate, în special la cererea instituțiilor publice, cum ar fi primăriile și școlile, pentru a debloca vehicule surprinse de ninsorile abundente.

Nivelul IV de viabilitate este destinat drumurilor cu trafic redus, unde intervențiile nu sunt justificate economic. În această categorie se regăsesc tronsoane de drum pe care se va interveni doar în cazuri excepționale. Drumul DJ 175A Câmpulung Moldovenesc – Rarău – Chiril, de la km 7+800 până la km 20+200, va fi închis pe perioada de iarnă, din cauza terenului accidentat și a lățimii reduse a carosabilului în această zonă montană.

Pentru a optimiza resursele, drumurile de nivel III și IV vor fi întreținute doar în situații de urgență, iar unele sectoare vor fi redeschise la începutul primăverii, în funcție de condițiile meteorologice și de nevoile comunității.


Intră acum și în grupul de