Mănăstirile Voroneț și Slatina au noi starețe. Monahiile Eustohia Duciuc și Serafima Gherasim numite starețe în cadrul unor ceremonii solemne oficiate de PS Damaschin Dorneanul


Intră acum și în grupul de

În cea de-a XXI-a Duminică după Pogorârea Duhului Sfânt, pe 13 octombrie 2024, două dintre cele mai importante așezăminte monahale din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, Mănăstirea Voroneț și Mănăstirea Slatina, au primit noi îndrumătoare duhovnicești, a anunțat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Astfel, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, monahiile Eustohia Duciuc și Serafima Gherasim au fost numite starețe, în cadrul unor ceremonii solemne oficiate de Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

La ceas de Vecernie, în biserica mare a Voronețului și, mai târziu, la Mănăstirea Slatina, Preasfințitul Părinte Damaschin le-a hirotesit stavrofore și le-a oferit toiagul de stareță, simbol al responsabilității și al bunei păstoriri a obștii monahale. În cadrul ceremoniei, au fost citite rugăciunile de binecuvântare și a fost rostit un cuvânt de încurajare, iar Preasfințitul Părinte Damaschin a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Calinic.

La evenimentele de instalare au fost prezenți numeroși clerici, stareți și starețe din regiunea Bucovinei, precum și apropiați ai maicilor. Cele două starețe nou hirotonite au mulțumit ierarhilor pentru încrederea acordată și au dat asigurări că vor continua lucrarea duhovnicească în slujba Mănăstirilor Voroneț și Slatina, sub ocrotirea fondatorilor lor duhovnicești, Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul și voievodul Alexandru Lăpușneanu.


Intră acum și în grupul de