AJPIS Suceava: Termenul limită pentru solicitarea subvențiilor destinate unităților de asistență socială administrate de asociații și culte este 30 octombrie 2024


Intră acum și în grupul de

Asociațiile, fundațiile și cultele recunoscute oficial în România care administrează unități de asistență socială pot depune documentația pentru subvențiile aferente anului 2025, în baza Legii nr. 34/1998. Data limită pentru depunerea dosarelor este 30 octombrie 2024, conform Hotărârii Guvernului nr. 1.259 din 9 octombrie 2024, publicată în Monitorul Oficial nr. 1016/10.10.2024, a anunțat, marți, directorul executiv al AJPIS Suceava, Dan Ionuț Adomniței.


Subvențiile acordate din bugetul de stat sunt destinate acoperirii costurilor de asistență socială, după cum urmează:

  • Maximum 1.000 de lei/persoană pentru serviciile sociale cu cazare, cu excepția adăposturilor de noapte.
  • Maximum 600 de lei/persoană pentru serviciile sociale fără cazare, inclusiv pentru adăposturile de noapte.
  • Pentru serviciile sociale cu caracter secundar, subvențiile sunt de până la 400 de lei/persoană pentru serviciile cu cazare și până la 200 de lei/persoană pentru serviciile fără cazare.

Documentația necesară poate fi depusă fie în format fizic, la sediul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava, pentru organizațiile din județ, fie prin e-mail la: [email protected].

Detalii suplimentare privind cerințele documentației, categoriile de cheltuieli și servicii eligibile, precum și alte instrucțiuni pot fi găsite pe site-ul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (aici) sau pe site-ul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Suceava (aici).


Intră acum și în grupul de