Prefectura Suceava anunță că Gheorghe Șoldan va fi învestit președinte al CJ Suceava în 24 octombrie. În aceeași zi va fi instalat în funcție și primarul Sucevei, Vasile Rîmbu


Intră acum și în grupul de

În urma alegerilor locale din 9 iunie 2024, și a validării mandatelor de către instanțele de judecată, prefectul județului Suceava a emis ordinele de convocare pentru ceremonia de constituire a noilor consilii locale în 62 de unități administrativ-teritoriale din județ. Pe 14 octombrie, primarii și consilierii locali din localitățile Adâncata, Bosanci, Hănțești, Ipotești, Moara și Șcheia au depus jurământul în cadrul ședințelor de constituire.

În perioada 16-27 octombrie, prefectul și reprezentanții săi vor participa la constituirea consiliilor locale din mai multe localități, conform unui calendar bine stabilit. Astfel, vor avea loc ceremonii în orașele și comunele din județ, începând cu Salcea, Todirești, și Berchișești pe 16 octombrie, și continuând cu Vicovu de Sus, Putna, și alte localități din Suceava, până la finalul lunii.

Conform calendarului, prefectul de Suceava Alexandru Moldovan și subprefecții Florin Sinescu și Gheorghe Apetrii vor participa, în data de 24 octombrie la ora 10.00 la constituirea Consiliul Județean Suceava și învestirea președintelui CJ Suceava, Gheorghe Șoldan, iar la ora 12:00, la constituirea Consiliului Local Suceava și învestirea primarului Vasile Rîmbu.

La învestirea președintelui CJ Suceava, Gheorghe Șoldan, este așteptat să participe premierul României, Marcel Ciolacu.

Potrivit legislației în vigoare, consiliile locale vor fi considerate legal constituite dacă numărul consilierilor care depun jurământul depășește jumătate din numărul total al membrilor consiliului. În termen de trei zile de la data constituirii unui consiliu, prefectul va emite un ordin prin care se va constata îndeplinirea condițiilor legale, ce va fi comunicat public și către secretarii generali ai unităților administrativ-teritoriale.

Pentru localitățile unde încă se așteaptă hotărârile de validare a candidaților, calendarul va fi actualizat și modificările vor fi comunicate în timp util de către Instituția Prefectului.


Intră acum și în grupul de