Drumul de mare viteză Botoșani – Suceava a trecut de prima etapă a Analizei Multicriteriale: Au fost selectate două din cele trei variante de traseu


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a anunțat, marți, că proiectul drumului de mare viteză Botoșani – Suceava a avansat semnificativ, după ce documentația tehnică, realizată de firma Consitrans, a fost aprobată în prima etapă a Analizei Multicriteriale (AMC). În urma evaluării, au fost selectate două dintre cele trei variante de traseu, urmând ca varianta finală să fie stabilită în etapa următoare.

„Este cel mai important proiect de infrastructură rutieră pentru județul Botoșani și avansează într-un ritm accelerat. Prin acest drum, municipiul Botoșani va fi conectat la Autostrada Moldovei (A7), iar nodul de descărcare de la Huțani, pe care l-am solicitat în mod expres, va deveni un punct strategic pentru dezvoltarea județului nostru,” a declarat Federovici. Huțani va facilita accesul la parcul industrial din Bucecea și va colecta traficul de pe DJ291, dinspre Dorohoi și punctele vamale Siret și Racovăț.

Noul drum va porni din apropierea Aeroportului Salcea, de pe A7, ocolind localitățile Dumbrăveni, Huțani, Vlădeni și Baisa, până în zona Mănăstirea Doamnei, unde se va conecta cu viitoarea centură a municipiului Botoșani. Drumul va avea două benzi pe sens, cu o viteză maximă de deplasare de 120 km/h, și va reduce distanța dintre Salcea și Botoșani la doar 20 de kilometri.

Federovici a subliniat că administrația actuală va lăsa acest proiect într-o fază avansată pentru a asigura continuitatea sa. „Credem cu tărie că drumul expres Botoșani – Suceava este pașaportul nostru pentru dezvoltare, nu un proiect fantezist,” a adăugat președintele CJ Botoșani.


Intră acum și în grupul de