Doi dealeri de droguri de mare risc, inclusiv „Cristal” reținuți în urma unor percheziții efectuate în opt locații din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreuna cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat, miercuri, 8 percheziții domiciliare în județul Suceava, la persoane cercetate pentru trafic de droguri de mare risc  și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Potrivit anchetatorilor, din cercetările efectuate a rezultat că, pe parcursul anilor 2023-2024, suspecții ar fi procurat, deținut și comercializat diferite cantități de droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal) și substanță psihoactivă (2MMC), pe parcursul administrării probatoriului fiind indisponibilizate diferite cantități de substanțe interzise.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate mai multe ambalaje și pungi conținând substanțe solide și substanțe vegetale, peste 14.400 de pliculețe autosigilante, două cântare electronice de precizie, sume de bani în lei și valută, bijuterii, precum și alte mijloace de probă.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava  au dispus reținerea a două persoane, un bărbat și o femeie, de 44 și 31 de ani, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În acest caz joi a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți, din cadrul Tribunalului Suceava, cu propunere de arestare preventivă a persoanelor reținute.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava și jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.


Intră acum și în grupul de