Depozitări neconforme de deșeuri în  Vatra Moldoviței: Primăria a fost amendată cu 45.000 lei


Intră acum și în grupul de

În urma sesizărilor primite, o echipă de comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Suceava a desfășurat un nou control privind protecția mediului în comuna Vatra Moldoviței, în data de 16 octombrie 2024.

Sesizările vizau existența depozitărilor neconforme de deșeuri pe raza localității, iar controlul a confirmat neregulile.

Deși administrația publică locală a avut un termen de finalizare a salubrizării zonei verificate până la data de 10 octombrie 2024, la data inspecției s-au constatat în continuare depozite ilegale de deșeuri, atât în locația inițială, cât și într-o altă zonă adiacentă.

În acest context, Garda de Mediu a aplicat o amendă de 45.000 lei Primăriei Vatra Moldoviței, în conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor. Totodată, s-au stabilit măsuri clare cu termene precise pentru remedierea problemelor identificate, conform Notei de constatare întocmite de comisarii de mediu.

Primăria Vatra Moldoviței este obligată acum să ia măsuri urgente pentru a asigura protecția mediului și a evita noi sancțiuni în cazul nerespectării termenelor impuse.


Intră acum și în grupul de