Un bărbat a murit într-un incendiu la Dolhasca după ce locuința i-a luat foc


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 42 de ani din Dolhasca a murit, sâmbătă dimineața, într-un incendiu care i-a cuprins locuința

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, locotenent colonel Alin Găleată, incendiul a fost anunțat la ora 5:29, iar la fața locului au intervenit pompierii militari de la subunitățile din Dolhasca și Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului voluntar pentru situații de urgență Dolhasca cu trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD.

La sosirea echipajelor de intervenție, ardea generalizat o casă de locuit, cu pericol de propagare la o locuință învecinată.

Din declarațiile martorilor, în interiorul casei ar fi fost surprinsă o persoană. Din nefericire, informația s-a confirmat, iar echipa de căutare-salvare a pompierilor militari a extras o victimă decedată, mai precis, un bărbat în vârstă de 42 de ani.

În incendiu au ars casa de locuit, construită din lemn și chirpici, și bunurile din interior, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei provenite din coșul de fum deteriorat, a precizat sursa citată.

Incendiul a fost lichidat la ora 8:00, iar pompierii au salvat locuința învecinată.

Pompierii suceveni sfătuiesc cetățenii să verifice  sobele, centralele termice şi coşurile de evacuare a fumului, astfel încât acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.

De asemenea, la exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului:

• Verificarea,  curăţarea  şi  repararea, dacă  este  cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;

• Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele  combustibile  ale  pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor.


Intră acum și în grupul de