Peste 160 de sancțiuni contravenționale aplicate în cadrul unei razii de amploare în Solca, Arbore, Dornești și Voitinel


Intră acum și în grupul de

Serviciul de Ordine Publică al IPJ Suceava a desfășurat, vineri, o amplă razie în zonele Solca, Arbore, Dornești și Voitinel. Acțiunea a implicat mai multe echipaje de poliție și a vizat prevenirea faptelor antisociale și creșterea siguranței publice, în special în zone cu risc infracțional ridicat și segmente de drum periculoase.

Razia a implicat 47 de polițiști din diverse structuri, inclusiv Serviciul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice și Serviciul pentru Acțiuni Speciale. În total, au fost aplicate 163 de sancțiuni contravenționale în valoare de 64.465 lei. Au fost legitimate 266 de persoane și verificate 240 de autovehicule, fiind reținute 2 permise de conducere și ridicate 8 certificate de înmatriculare. Peste 100 de șoferi au fost testați pentru consumul de alcool sau substanțe interzise.

Printre incidentele notabile se numără:

  1. Un bărbat de 48 de ani din Rădăuți a fost prins conducând un autoturism cu dreptul de a conduce anulat. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore.
  2. Un agent de securitate din Arbore a fost sancționat cu 300 lei pentru lipsa ecusonului de identificare și a bastonului din dotare, necesare la intervenție după acționarea unui buton de panică.
  3. O femeie de 38 de ani, administrator al unei firme din Dornești, a fost amendată cu 10.000 lei pentru lipsa măsurilor minime de securitate la magazin.

Acțiunea a contribuit la sporirea sentimentului de siguranță publică în comunitățile vizate.


Intră acum și în grupul de