VIDEO//OPERAȚIUNEA JUPITER ÎN SUCEAVA: 16 percheziții în în dosare de contrabandă, evaziune fiscală și fals


Intră acum și în grupul de

În cadrul operațiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Suceava, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava și Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, au pus marți în executare 16 mandate de percheziție domiciliară.

Perchezițiile vizează obținerea materialului probator în cauze penale privind infracțiuni de contrabandă și fapte asociate, infracțiuni de evaziune fiscală și fals, toate aceste fapte făcând obiectul unor dosare penale aflate în instrumentare la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Suceava.

Prejudiciul estimat în cauzele penale este de peste 500.000 de lei, activitatea infracțională vizând perioada 2022 – 2024.

Perchezițiile sunt efectuate atât în localități din mediul rural cât și urban, din județul Suceava, urmând a fi puse în executare mai multe mandate de aducere pe numele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni sau cu alte calități procesuale.

După parcurgerea tuturor etapelor procedurale în cauzele penale vor fi dispuse măsuri conforme.


Intră acum și în grupul de